Cesta: O nás / Zprávy & média / Tisková zpráva: ČS nemovitostní fond kupuje industriální park Dubnica na Slovensku

ČS nemovitostní fond kupuje industriální park Dubnica na Slovensku

ČS nemovitostní fond, který obhospodařuje REICO investiční společnost České spořitelny, a.s., kupuje industriální park v okolí města Dubnica nad Váhom na Slovensku. Hodnota nové akvizice fondu činí přibližně 990 mil. Kč (38,9 mil. EUR).

Po nedávném prodeji kancelářské budovy Táborská 31 v Praze 4 touto akvizicí ČS nemovitostní fond opět rozšířil své portfolio na 13 budov a výrazně tak prohloubil zejména svou sektorovou diverzifikaci. Celková tržní hodnota vlastněných nemovitostí nyní přesahuje 20,5 mld. Kč. Do fondu investovalo k 31. lednu 2018 přes 64 tisíc podílníků a jeho výnos za posledních 5 let byl 2,88 % ročně (k 22.únoru 2018).

„Návratem ČS nemovitostního fondu do industriálního sektoru a posílením jeho slovenské pozice se nám podařilo významně rozšířit celkovou sektorovou a regionální diverzifikaci portfolia fondu. Očekáváme, že tento strategický krok posílí dlouhodobě stabilní výkonnost fondu a přispěje tím i ke spokojenosti našich klientů,“ říká Filip Kubricht, předseda představenstva REICO IS ČS.

Park Dubnica je nové logistické centrum postavené v roce 2016. Skládá se ze skladových, technických a kancelářských prostor o celkové pronajímatelné ploše 89,4 tisíc m2, přičemž 97 % pronajímatelné plochy je obsazeno. Součástí nemovitosti je také 96 parkovacích míst pro osobní automobily a 32 míst pro nákladní automobily.

Největším nájemníkem Industriálního parku Dubnica je německá společnost Continental, přední světový výrobce pneumatik a dodavatel technologických řešení pro automobilový průmysl, která zaujímá většinu pronajímatelné plochy. Dalšími důležitými nájemci jsou švýcarská dopravní a logistická společnost Kuehne+Nagel, potravinový řetězec Lidl a holandská pivovarnická skupina Heineken.

„Akvizice této nově postavené nemovitosti a dlouhodobý vztah společnosti Continental k této lokalitě pro náš fond představuje nadprůměrný výnos zajištěný na dlouhou dobu, silné záruky a zároveň vysoký potenciál na udržení hodnoty investice,“ doplňuje Tomáš Jandík, člen představenstva odpovědný za nemovitostní složku fondu v REICO IS ČS.

Nemovitost se nachází v regionu západního Slovenska, který společně s bratislavským regionem soustřeďuje 93 % industriálních ploch v zemi. Patří tak k nejdůležitějším průmyslovým oblastem na Slovensku. Industriální park Dubnica má vynikající dopravní dostupnost. Leží u výjezdu z dálnice D1, která je nejdůležitější dopravní tepnou na Slovensku - spojuje Bratislavu a Košice, dvě největší města v zemi.

ČS nemovitostní fond koupil nemovitost od developerské a investiční společnosti Invest4SEE Investment Holding GmbH, která se zaměřuje na sektor industriálních nemovitostí. Svou developerskou a investiční činnost soustřeďuje do regionu střední a východní Evropy. Nemovitost postavila v roce 2016 společností Goldbeck, development budovy provedla SEE RE One, která je součástí prodávající společnosti Invest4SEE Investment Holding GmbH. Kupujícího při transakci zastupovaly společnosti JLL, Wilsons, ASB a OM Consulting.

ČS nemovitostní fond vznikl v roce 2007 a je největším a nejdéle působícím podílovým nemovitostním fondem na českém trhu. Je určen zejména konzervativním investorům a svým výnosem má za cíl se z dlouhodobého pohledu pohybovat nad úrovní státních dluhopisů. Ve vlastnictví fondu je nyní sedm nemovitostí v České republice, čtyři na Slovensku a dvě v Polsku.

Pro další informace prosím kontaktujte Tiskové centrum Finanční skupiny České spořitelny

Chcete investovat do nemovitostí? Koupit podílový list

© 2008 Investujte do nemovitostí s Českou spořitelnou | Podmínky použití | Právní upozornění | PDA | Mapa webu | Přihlášení | Publikační systém Amadeo | Tisk | Nahoru